Was je bezig je zwembad weer klaar te maken voor de zomer en kwam je erachter na uitgebreid alles te testen dat er ergens een lekkage zit? Dan is het natuurlijk fijn om dit zo snel mogelijk te kunnen herstellen. Neem dan vervolgens ook zo snel mogelijk contact op met de specialist die jouw zwembad heeft gemaakt.

Verschillende oorzaken

Als je eenmaal een lek in het zwembad hebt kunnen ontdekken is het belangrijk dat hiervan de oorzaak zo snel mogelijk gevonden kan worden om het zwembad lekkage te repareren. Een lek kan verschillende oorzaken hebben:

  • gat in de folie of liner van het zwembad. Dit probleem kan vaak heel gemakkelijk worden opgelost. Hierbij hoeft alleen het gat in de folie gedicht te worden of de liner te worden vervangen. Daarnaast gebeurt het ook regelmatig dat er een scheur in de betegeling komt van het zwembad is gekomen.
  • De techniek werkt niet meer goed. In sommige gevallen kan het zijn dat de pompen, filters en skimmers onder een bepaalde druk zijn komen te staan. Hierdoor moeten ze grote hoeveelheden water verwerken. Als deze hoeveelheid teveel wordt dan kunnen de pompen of skimmers scheef komen te zitten.
  • leidingen: Een lekkage in het zwembad ontstaat vaak doordat de leidingen die van de pomp naar het zwembad lopen lekken. Deze leidingen zullen uiteraard ook langzaam gaan slijten, waardoor deze minder sterk worden. Op de lange termijn zullen deze dus altijd gaan scheuren en lekken. Mocht dit het geval zijn zorg er dan voor dat je zo snel mogelijk de expert inschakelt om het probleem te verhelpen.

Expert inschakelen

Mocht je zwembad aan het lekken zijn dan moet je zo snel mogelijk de expert inschakelen op het gebied van zwembaden. Het makkelijkste is om te kiezen voor de expert die ook je eigen zwembad heeft gebouwd? Mocht dit niet het geval zijn dan kun je ook altijd nog voor een andere expert kiezen. Het vinden van een zwembad lekkage kan namelijk door iedere expert worden opgelost.