Planten hebben individueel een eigen behoefte aan licht. Geen plantensoort is daarin eigenlijk hetzelfde en als je hoopt een professionele kweker te worden, dan doe je er goed aan om de juiste kweeklamp te kopen. Het is namelijk allemaal lang niet zo vanzelfsprekend als dat het lijkt. Om te beginnen, wist je dat je met sommige lampen het lichtspectrum in kunt stellen? Dit is ideaal voor eigenlijk alle staten van planten. Of het nu het ontkiemen van zaden is of het laten uitbloeien van planten. MR lampen zijn dus zeer veelzijdig en een kweeklamp kopen als deze kan al vrij voordelig.

Planten kweken vergt ervaring

Iedere plantenkweker heeft het al eens meegemaakt, dat een lamp kapot ging en dat er een ontzettende dure voor in de plaats moest komen. Je betaalt jezelf snel scheel met een hobby als deze, mits je uiteraard weet waar je naar moet zoeken en waar je je slag kunt slaan.

 

Eerst zaaien, dan oogsten

Voordat je planten gaat kweken heb je natuurlijk zaadjes nodig. De meeste planten worden uit zaad gekweekt, soms worden er ook stekjes voor gebruikt. Voor iedere plant zijn er vrijwel zaadjes online te koop. Neem nu een kijkje via de link in dit artikel, zaden koop je hier eenvoudig online.

 

De juiste zorg

Je planten behoren optimale verzorging te krijgen, daar zal iedereen mee instemmen. Maar voordat het eenmaal zover is heb je uiteraard wel de juiste kennis nodig om dit te kunnen doen. De juiste lichtvoorziening is essentieel als je wilt dat je planten op een goed en mooi tempo blijven groeien. Onderschat het belang hiervan dus niet en ga bijtijds eens kijken bij een professionele kwekerij. Voordat je het weet zal je de optimale lamp hebben gevonden die hoort bij jouw planten en wat je ermee wilt doen. Dan rest je eigenlijk nog maar één ding en dat is het eindelijk aan de slag gaan met die prachtige planten van je.