Het leidingwater in Nederland is over het algemeen vrij hard. Dat betekent dat het water veel calciumwaterstofcarbonaat en magnesium bevat. Deze twee stoffen worden ook wel kalkdeeltjes genoemd. Voor de hardheid van het water geldt: hoe hoger het aantal kalkdeeltjes, hoe hoger de waterhardheid. Een hoge waterhardheid kan een heleboel nare gevolgen hebben voor jou, jouw eigendommen en jouw woning. Niet alleen veroorzaakt hard water kalkaanslag in de leidingen, het is ook de veroorzaker van dat vreemde doffe laagje op je servies en van dat nare, viezige, wit/bruine laagje op je sanitair. Hard water zorgt ervoor dat er meer zeep nodig is om het gewenste (al dan niet schuimende) effect te krijgen en hard water zorgt ervoor dat er meer nodig is van koffie, limonade en thee om de gewenste smaak te creëren. Hard water kent nagenoeg alleen maar nadelen, en de gevolgen van hard water kunnen de het wooncomfort behoorlijk verlagen.

De oplossing voor hard water

Om de gevolgen van hard water voorgoed te elimineren, moet het probleem bij de kern aangepakt worden. Een oplossing zoeken in agressieve, chemische of juist biologische schoonmaakmiddelen zorgt ervoor dat het probleem hooguit een aantal weken verdwenen is. Het is dus tijd om een blijvende oplossing te zoeken. Een oplossing die het probleem bij de kern aanpakt, en niet alleen de gevolgen van het probleem laat verdwijnen. Deze oplossing komt in de vorm van een waterontharder.

De werking van een waterontharder

Een waterontharder zorgt ervoor dat al het water dat uw woning binnenstroomt direct nadat het de watermeter gepasseerd is, ontkalkt wordt. De waterontharder wordt direct na de watermeter geïnstalleerd, zodat er geen druppel hard water meer uw woning in kan stromen. In de waterontharder wordt het water over hars van hoogwaardige kwaliteit gesproeid. De kalkdeeltjes in het water hechten zich aan de hars, en het ontkalkte water stroomt verder, uw woning binnen.

De voordelen van een waterontharder

Door een waterontharder te laten installeren bent u voorgoed verlost van het intensieve boenen van uw sanitair. Het water dat nu door uw leidingen en uit uw kranen stroomt, laat geen enkel spoor meer achter. Daarnaast heeft het ontharde water een ontkalkende werking. Doordat er onthard water door uw leidingen stroomt worden de leidingen, uw apparaten en uw sanitair dus vanzelf ontkalkt! Een ander significant voordeel van een waterontharder is dat uw wasgoed niet langer stug en hard aanvoelt en een grauwe kleur heeft. Onthard water zorgt ervoor dat uw wasgoed weer zacht aanvoelt en een heldere kleur heeft. Alle apparaten die water gebruiken worden door het ontharde water vanzelf ontkalkt, verbruiken aanzienlijk minder energie en krijgen een langere levensduur. Een waterontharder laten installeren zorgt ervoor dat u voorgoed verlost bent van alle nare gevolgen van hard water en dat uw woongemak aanzienlijk verhoogd wordt!