Voor veel mensen vormt een inbraak in huis een grote nachtmerrie! Bij een inbraak ontstaat er vaak niet alleen een vervelende schade aan je kozijnen, ook kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. In het bijzonder, wanneer je ten tijde van de inbraak in huis aanwezig bent. Inbrekers zullen er alles aan doen, om je ervan te weerhouden de hulp van omwonenden of de politie in te schakelen. Ben je thuis als er ingebroken wordt? Probeer inbrekers dan vooral niet tegen te werken. Je weet immers niet zeker, of inbrekers wapens bij zich dragen. Om de diefstal van waardevolle en dierbare voorwerpen tegen te gaan, kun je ze in eerste instantie contant geld aanbieden.

 

Inbraakschade na een inbraak laten herstellen

Bij een inbraak wordt vaak de nodige schade aangericht. Enerzijds bij het naar binnen proberen te komen van de inbrekers, anderzijds door de meegenomen spullen. Het is dan ook allereerst belangrijk om aangifte van de inbraak te doen en de inbraak te melden bij je verzekeraar. De combinatie van de aangifte en eventuele foto’s van inbraaksporen maken dat de verzekeraar de kosten voor het herstel van de inbraakschade zal vergoeden.

 

Vervolgens kun je de inbraakschade aan je ramen en deuren laten herstellen. Meer informatie over het herstel van inbraakschade vind je op de website van een slotenmaker bij jou in de buurt.

 

Zorg voor een verbeterde beveiliging van je woning

Na een inbraak kan het verstandig zijn om voor een kleine verbouwing in huis te zorgen. Laat een dun raamkozijn bijvoorbeeld vervangen voor een dikker model. Deze dikkere kozijnen zijn geschikt voor zogenaamde insteeksloten. Iets wat niet mogelijk is bij ramen met een dun kozijn. Ook kan het slim zijn om een inbraakpreventiesysteem in huis te installeren. Tegenwoordig is het mogelijk om zo’n systeem naar eigen inzicht samen te stellen. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van bewegingssensoren en magneetcontacten.