Je hebt zojuist een grote klus binnengehaald. Je hebt hiervoor alles qua gereedschap in huis. Het enige dat je graag nog zou willen is een steiger. Bij de andere klussen is er namelijk voor gekozen om een steiger te huren, maar je denkt dat het voor de lange termijn toch aantrekkelijker is om een steiger te kopen. Alleen waar moet je op letten bij het kopen van een steiger?

Controleer het merk steiger

Bij steigers zijn net als bij andere producten ook verschillende producenten. Tussen de steigers van deze producten zit natuurlijk verschil in kwaliteit en dus ook in prijs. Hoe vind je dan de juiste prijs kwaliteit verhouding? Als ondernemers wil je natuurlijk meerdere klussen met een steiger gaan uitvoeren. Doe daarom ook research naar de verschillende merken en bekijk eens een aantal recensies. Bij een steiger is het zeer belangrijk om naar het materiaal te kijken. Wanneer je een rolsteiger gaat kopen is bijvoorbeeld het lichtgewicht aluminium de beste. De onderdelen zijn daardoor niet te zwaar en tegelijkertijd wel stevig genoeg.

Welk steiger heb je nodig?

Afhankelijk van de klussen die regelmatig uitgevoerd worden moet bepaald worden welk steiger het meest geschikt is. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen een kamersteiger, vouwsteiger en een rolsteiger. De rolsteigers worden over het algemeen gebruikt voor klussen die buiten op hoogte uitgevoerd worden, terwijl een kamersteiger voornamelijk binnen worden gebruikt. Wanneer je niet precies weet welk steiger het meest geschikt is, doe dan eens navraag bij iemand die verschillende soorten steigers verkoopt. Zij kunnen voor een specifieke situatie een gepast advies geven.

Is een tweedehands steiger een optie?

Sommige mensen willen de kosten graag drukken door een tweedehands steiger te kopen. Het verschil tussen de aanschaf van een nieuwe steiger en een tweedehands steiger is bijna niets. Dit kun je ook gemakkelijk zien op marktplaats of een andere vergelijkbare site. Over het algemeen gaan steigers ook voor een langere periode mee totdat ze echt niet meer voldoen. Dan kan ook niemand ze meer gebruiken en dus heeft het verkopen ervan geen toegevoegde waarde meer.