Bij een verbouwing van je woning zijn er tal van verschillende aspecten om rekening mee te houden. De kans op ongelukken is immers relatief groot bij verbouwingen! Niet alleen voor jezelf, maar ook voor andere gezinsleden. Denk aan kinderen, die over het rondslingerende gereedschap kunnen struikelen. Of nog erger, kinderen die zelf met het gereedschap aan de slag gaan. In dit artikel geven we je tips voor de verbouwing van je woning! Een goede voorbereiding is hierbij essentieel. Begin om deze reden altijd met het opstellen van een planning voor de verbouwing.

 

Zorg voor een opgeruimde werkplek bij de verbouwing

Tijdens een verbouwing is het belangrijk om voor een opgeruimde werkplek te zorgen. Dit betekent dat je er verstandig aan doet, om je gereedschap en losse materialen aan het eind van de dag te sorteren. Het voorkomt dat mensen kunnen struikelen, of dat er andere ongelukken gebeuren. Daarbij begin je een volgende werkdag frisser, als je op een opgeruimde werkplaats aankomt.

 

Tip: het gebruik van een heupband kan erg praktisch zijn bij het klussen! In de heupband heb je alle ruimte voor verschillende soorten gereedschap, materialen, enzovoorts. Zo voorkom je dat deze zoek raken en heb je ze altijd bij de hand.

 

Beveilig je woning goed bij verbouwingen in huis

Bij een verbouwing kan de kans op een inbraak in huis toenemen. Denk bijvoorbeeld aan ruiten die met plastic worden afgedekt, deuren die ontbreken, enzovoorts. Reden genoeg om je woning van voldoende beveiliging te voorzien. Aan de ene kant om de diefstal van je inboedel tegen te gaan, aan de andere kant om ook diefstal van duur gereedschap te voorkomen. Goed gereedschap is zeer in trek bij inbrekers, die dit voor veel geld aan derden kunnen verkopen na de inbraak. Klik hier om te lezen hoe een woning op een degelijke wijze beveiligd kan worden. Niet alleen tijdens de verbouwing, maar ook daarna!