Een badkamerrenovatie brengt vaak heel wat aandachtspunten met zich mee. Toch kan het eens in de zoveel jaar noodzakelijk worden om de badkamer te vernieuwen! Het komt geregeld voor dat de badkamer qua interieur sterk achterloopt bij andere ruimtes van een woning. In dit artikel zetten we de belangrijkste aandachtspunten voor een verbouwing van de badkamer voor je op een rijtje. Zo kun je een aantal weloverwogen keuzes maken, voordat je aan de renovatie van deze ruimte begint! Hoe heb jij je momenteel al voorbereid op de badkamerrenovatie in huis?

 

Een plan voor het renoveren van de badkamer

De verbouwing van de badkamer begint bij het opstellen van een plan. Bepaal bijvoorbeeld eerst welke elementen je in de badkamer wilt vervangen. Kies je alleen voor nieuwe sanitaire voorzieningen, of laat je ook de betegeling op de muren aanpakken? Wat te denken van de plafondbekleding? Het kan voorkomen dat deze bekleding gedeeltelijk los is gaan laten door de condens in de badkamer. Door deze bekleding, vaak pleister- of stucwerk, te vernieuwen, lijkt de badkamer straks weer als nieuw.

 

Tip: het kan interessant zijn om voor een bad met een schuif in de zijwand te kiezen. Door de schuif omhoog te trekken, kun je zo in het bad lopen. Zeker voor senioren biedt dit grote voordelen!

 

Vakman inschakelen voor de badkamerverbouwing

Vaak wordt aangeraden om voor de verbouwing van een badkamer op de hulp van een vakman te kiezen. Loodgieters beschikken bijvoorbeeld over een jarenlange ervaring in het aansluiten van sanitaire voorzieningen. Ook voor het leggen van leidingen en het aansluiten van de afvoer kan de hulp van een loodgieter wenselijk zijn. Zo voorkom je dat er kort na de renovatie van de badkamer vochtproblemen op kunnen spelen. Op deze website lees je meer over een badkamer verbouwen en alles wat daarbij komt kijken.