Cellenbetonblokken hebben wel meerdere benamingen, want ze worden ook wel gasbetonblokken genoemd. Soms noemt men ze zelfs Ytong blokken, dat heeft te maken met een merk, misschien zelfs wel het bekendste merk als we kijken naar cellenbetonblokken. Jij vraagt je natuurlijk af waar je cellenbetonblokken voor gebruikt tijdens de bouw en dat is ook helemaal niet zo gek, want er zijn zo ontzettend veel bouwmaterialen. Wij vertellen je er graag meer over, lees dus snel verder!

Cellenbetonblokken, wat is het?

Cellenbetonblokken hebben een steenachtige eigenschap, maat worden eigenlijk industrieel gemaakt. Ze zijn licht, bieden stevigheid en nog mooier ze zijn eenvoudig te gebruiken. Cellenbetonblokken bieden naast een hoop stevigheid ook nog eens een isolerende werking. Het voordeel hiervan is dat het een super prettig bouwmateriaal is met een isolerende werking, dat zorgt voor een twee in één resultaat.

Waar gebruiken we het voor?

Meestal worden cellenbetonblokken gebruikt als wanden in de woning, hiermee kun je zeggen dat een ruimte gemakkelijk voorzien kan worden van een scheidingswand. Door gebruik te maken van cellenbetonblokken ben je geen extra materialen nodig. Cellenbetonblokken zijn er in verschillende maten te koop, waardoor er altijd een optie is die goed aansluit bij hetgeen dat je gaat bouwen. Wist je dat cellenbetonblokken ook te gebruiken zijn tussen bestaande muren. De wanden zullen een heel stuk steviger worden, wanneer je op deze manier aan de slag gaat met het plaatsen van cellenbetonblokken.

Positieve eigenschappen

Cellenbetonblokken hebben meer positieve eigenschappen dan jij je had kunnen bedenken. Ze zijn namelijk niet brandbaar, dat zorgt voor een hoge brandveiligheid. Cellenbetonblokken kunnen veel gewicht dragen, daarnaast zijn ze ook nog eens milieuvriendelijk.

Het aanschaffen van cellenbetonblokken

Je kunt op je vrije dag naar de bouwmarkt gaan om cellenbetonblokken te gaan kopen, maar je kunt ook cellenbetonblokken direct online kopen. Dit heeft natuurlijk zo zijn voordelen, want het bestellen gaat snel en gemakkelijk. Je hoeft voortaan niet meer naar die drukke bouwmarkt om de perfecte bouwmaterialen aan te schaffen.  Tijdbesparend, want deze tijd kun jij waarschijnlijk beter spenderen aan de bouw van je project.

Gratis foto's van Architect