Wil jij je huis isoleren? Het isoleren van je huis heeft vele voordelen. Ondanks dat is het wel een flinke investering: maar gelukkig bespaar je zoveel op je energierekening dat je deze investering in ongeveer 8 jaar terugverdient. In dit artikel lees je meer over de voordelen van isoleren!

Je hebt minder last van warmteverlies

Een niet of slecht geïsoleerde woning verliezen veel warmte via het dak, de vloer of de muren. Het kost dus meer energie en gas om de woning warm te houden. Zonde voor het klimaat en voor de energierekening. Goede isolatie zorgt ervoor dat warmte beter vast wordt gehouden in de woning. Je hoeft dus minder te stoken. In de zomer blijft je woning koeler, doordat warmte minder snel naar binnen dringt.

Je hebt een lagere energierekening

Doordat je woning beter in staat is om de warmte vast te houden en je minder hoeft te stoken, bespaar je natuurlijk enorm op je energierekening. Goede isolatie scheelt je zo honderden euro’s. Zo verdient de investering in isolatie zichzelf zo weer terug. Wist je dat je daarnaast ook nog recht hebt op een subsidie? Zo bespaar je nog meer geld!

Hoger wooncomfort en woningwaarde

Goede isolatie verhoogt het wooncomfort. Naast dat de woning weinig tot geen warmte verliest waardoor je minder hoeft te stoken, heb je ook minder last van kou en tocht. Hierdoor heb je ook minder last van vocht in huis; wat naast schade ook gezondheidsproblemen met zich meebrengt. Naast een hoger wooncomfort wordt ook de woningwaarde hoger. Wist je dat isolatie de woningwaarde al snel met 75% verhoogt?

Isoleren kan zonder te verbouwen

Wil jij je woning isoleren maar heb je geen zin in een verbouwing? Goed nieuws, een verbouwing is namelijk niet altijd noodzakelijk wanneer je de woning isoleert. Het isoleren van de spouw, muur, vloer, kruipruimte en het dak kan zonder te verbouwen. Ook bij het laten plaatsen van isolatieglas en kunststof kozijnen is geen verbouwing nodig.

Je verkleint de ecologische voetafdruk
Last but not least verklein jij je ecologische voetafdruk doordat je minder CO2 uitstoot. Daarnaast is de overstap naar aardgasvrij en energieneutraal wonen weer een stukje kleiner.

Wil je nog meer weten? Hier lees je alle informatie over isolatie!