Een goede beveiliging van je woning is essentieel, om ongewenste gasten buiten de deur te houden. Er zijn verschillende aspecten om op te letten bij de beveiliging van een woning. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan het gebruik van goede sloten, maar ook aan de mogelijkheid om een inbraakpreventiesysteem te installeren. De sloten bieden immers geen weerstand meer, als de inbrekers eenmaal binnen je woning zijn! Een alarminstallatie kan in zo’n geval alsnog voor het afschrikken van de inbrekers zorgen, waarmee gevaarlijke situaties en het verlies van dierbare voorwerpen voorkomen wordt. In dit artikel geven we je enkele verbouwingstips, om je woning beter te beveiligen.

 

Voorzie ramen en deuren van goede sloten

Het verbeteren van de beveiliging van je woning begint bij het plaatsen van goede sloten op ramen en deuren. Ramen kunnen bijvoorbeeld beveiligd worden met bijzetsloten, die worden aangeboden als opleg- en insteeksloten. Let hierbij goed op de dikte van het kozijn, waarin of waarop het slot gemonteerd wordt.

 

Deuren kun je van cilindersloten voorzien. Cilindersloten worden aangeboden met twee of drie contactpunten in de deurpost. Het is logischerwijs verstandig om bij een verbouwing direct voor driepuntsloten te kiezen. Zo kun je een lange tijd vooruit!

 

Alarmsysteem voor je woning ontwikkelen

Zoals eerder beschreven werd, zijn goede sloten alleen niet voldoende. Het is raadzaam om de sloten te combineren met een alarmsysteem. Dit systeem kun je tegenwoordig geheel naar eigen inzicht samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van een bewegingssensor in de gang, magneetcontacten op ramen en deuren en een beveiligingscamera aan de gevel. Schakel waar nodig een lokale slotenmaker in, om je te laten adviseren over de mogelijkheden die je tegenwoordig hebt.

 

Tip: schakel na een inbraak hulp van een 24-uursslotenmaker in, om eventuele inbraakschade met spoed te laten herstellen. Klik hier om meer te weten te komen over de werkzaamheden van zo’n 24-uursslotenmakers.