Wij hebben het besluit genomen om het roer om te gooien. Na jaren van minimalistisch Scandinavisch design gaan we helemaal om, namelijk we gaan het huis verbouwen naar sfeervolle Marokkaanse stijl. Dit betekent andere meubelen, met name andere verlichting, andere decoratie. We zitten nu midden in het proces en je herkent ons huis nu al niet meer terug. In deze blogpost wil ik met je mededelen wat we gedaan hebben hoe we dat gedaan hebben en hoe jij ditzelfde zou kunnen repliceren mocht je ook een voorliefde hebben voor Arabische stijl sfeer.

Enfin het begon allemaal met prachtige lampen. De lamp is een van de quick wins, kost weinig, makkelijk te installeren, geeft enorm veel sfeer. Wij kozen voor handgemaakte Egyptische lampen. En hier zijn ze in de uitverkoop: https://www.ghalia.nl/oosterse-lampen-goedkoop/. Zo hebben we hele mooie lampen voor onder de 100 Euro kunnen bemachtigen. Dat is een top deal mijns inziens.

Verder ook de vloer moest van wat sfeer voorzien worden. Een echt authentiek Berber tapijt leek ons een goed idee. Die zijn lekker warm, en prachtig gemaakt, altijd met de hand vervaardigd door de Berbers in het Atlas gebergte van Marokko. Hier vonden we een top tapijt: https://www.ghalia.nl/berber-tapijten. Wij kozen model Razi dat vonden we persoonlijk het mooist esthetisch gezien. We hebben het kleed nu al een tijdje liggen in de woonkamer. Het is inderdaad een heerlijk zacht tapijt. Een van mijn favoriete tijdsbestedingen nu thuis is om gewoon lekker met blote voeten hier op te lopen.

Derde aankoop was dan een decoratieve shisha. Je weet wel zo een traditionele waterpijp. Kijk wij roken absoluut niet, ook geen behoefte aan en wij willen onze kinderen zeker ook niet stimuleren om daadwerkelijk gebruik te maken van de shisha, maar het ding op zichzelf is zo fraai gemaakt dat we er eentje tentoongesteld hebben in de kamer.

Met een shisha, tapijt en lamp zijn we al goed op de weg naar een mooie sfeervolle Arabische stijl woonkamer. We will keep you posted!