Je kent vast wel die mensen met twee linkerhanden, die nog geen lamp kunnen verwisselen. Of zodra ze een boor in hun hand krijgen alles instort in plaats van opgebouwd wordt. Maar aan de andere kant heb je ook die mensen die super handig zijn in alles wat ze doen. Zodra er iets stuk is, wordt het in een dag eigenhandig gerepareerd. Een schuurtje laten zij niet plaatsen maar bouwen zij zelf. Een beetje handig zijn in klussen kan je op die manier veel geld besparen. Sterker nog, als je echt goed bent met gereedschap kan je er zelfs je geld mee verdienen.

Nu denk je zeker dat je direct een eigen bedrijf moet gaan oprichten om je geld te kunnen verdienen met klussen en verbouwen. Als je namelijk geen werk hebt of je bent al tijden opzoek naar werk, dan kan je ook gewoon gaan solliciteren op klusser vacatures. Want sommige klusbedrijven groeien zo hard dat ze personeel in de hand moeten gaan nemen waardoor ze jou nodig hebben. Bovendien zijn handige mensen ook altijd nodig in grote bedrijven om alles te repareren wat stuk gaat op de werkvloer.

Werken bij een klusbedrijf is heel divers werk. Klussen kan natuurlijk van alles zijn, zoals werken met hout, boren, zagen, keukens plaatsen of meubels maken. Je klust iedere keer aan andere projecten, wat elke dag weer anders maakt. Aan het einde van een project kan je trots kijken op het werk dat je hebt geleverd. Uit jouw harde werk komt een concreet zichtbaar voorwerp waar je ook nog een klant ontzettend blij mee maakt.

Wanneer je als klusser gaat werken leer je nieuwe handelingen om jouw vakmanschap te verbeteren. Je verdient geld met hetgeen waar je toch in je vrije tijd al goed in was en leuk vond om te doen. Waarom je talenten alleen in je vrije tijd gebruiken als je er ook je beroep van kan maken?