Bij het inrichten van een huis, is het kiezen van de juiste raamdecoratie soms een wat lastige opgave. Raamdecoratie moet niet alleen sfeervol zijn, maar het moet u ook privacy, zonwering en isolatie kunnen bieden.  Als je gesteld bent op je privacy, maar ook zoveel mogelijk licht naar binnen wilt laten schijnen dan zijn jaloezieën de oplossing!

Welk type jaloezieën past bij jouw interieur?

Jaloezieën zijn er veel verschillende kleuren en materialen. Daardoor passen ze vrijwel in ieder interieur. Wil je een warme uitstraling creëren? Kies dan voor jaloezieën van hout of bamboe. Bamboe jaloezieën hebben een matte afwerking, waardoor ze een luxe uitstraling hebben. Houten jaloezieën creëren een warme uitstraling, en zijn goed te combineren met warme kleuren en zachte tinten. Als je gaat voor een koele of donkere inrichting, dan zijn jaloezieën van aluminium de oplossing. Aluminium jaloezieën creëren een moderne en industriële-look  in het interieur.

Het kiezen van de juiste kleuren

De kleur van de jaloezieën is natuurlijk ook erg belangrijk.  De kleuren in uw interieur hebben namelijk veel effect op hoe groot en licht uw woning oogt, kleuren kunnen zelfs invloed hebben op de gemoedstand! Witte kleuren in het interieur weerkaatsen het meest invallend licht, hierdoor zou uw woning groter ogen. Zwarte kleuren daarentegen, absorberen het meeste licht, wat de kamer kleiner en intiemer zou laten lijken. Het is daarom belangrijk om de kleuren in uw interieur af te stemmen op uw woonruimte, en de uitstraling die u wilt creëren.

Het op maat laten maken

Natuurlijk is het erg belangrijk dat uw jaloezieën de juiste maat hebben. Hiervoor is het belangrijk dat uw de juiste maten doorgeeft aan de fabrikant. Ook kun je nog kiezen hoe breed je de jaloezieën wilt hebben. Of te wel, er zijn dus erg veel opties en keuzes om te maken wanneer het aankomt op het kiezen van jaloezieën.  Houdt rekening met de ruimte van uw woning, en welke sfeer en stijl u wilt creëren.