Ben je je keuken helemaal beu, en heb je eindelijk de stap gezet om te verbouwen? Goed zo! Nu alleen nog even alles plannen, wij helpen je hier mee en geven wat tips om het hopelijk wat makkelijker voor jou te maken.

Begin bij het begin

Je moet gaan nadenken wat je van je huidige indeling vindt. Vind je die oké? Houd hem dan zo, het scheelt namelijk heel veel gedoe met aansluitingen en leidingen om alles aan te passen. Mocht je dat willen, neem dat ook zeker op in je begroting, want dat gaat wat kosten.

Plan

Maak een planning, wie je wanneer inhuurt en wanneer ze de nieuwe apparatuur komen brengen. Want als iedereen alles op dezelfde dag komt leveren, wordt het een gekkenhuis, maar als overal 2 weken tussen zit is die keuken straks nooit af!

Gadgets

Kies voor welke gadgets jij in je keuken wil, wil je een Amerikaanse koelkast, stoomoven, ingebouwde frietpan? Het kan allemaal! Het is wat jij wil. Kook je eigenlijk helemaal niet zo veel? Kies dan natuurlijk niet voor een 5-pits. Maar voor een 2-pits. Een keuken is eigenlijk gewoon een bouwsteentje, en je kunt hem zelf volbouwen met alles wat je zelf gebruikt.

Niet vergeten

Vergeet niet dat in een keuken veel geleefd wordt en dat je daarom voor een goeie vloer moet kiezen die goed schoon te houden is. Ook voor het aanrechtblad kies je voor iets wat niet te snel kapot kan. Wat ik aan zou raden is graniet: het kost wat, maar dan krijg je er wel een hoop voor.

Wil je nog meer tips over verbouwingen en interieurs? Kijk dan eens op woonkanjer. Zij weten van alles!