Sta je op het punt om aan een verbouwing van je woning te beginnen? In dat geval zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een planning voor de verbouwing, het inschakelen van de juiste vakmensen, enzovoorts. Veel werkzaamheden bij een verbouwing zou je wellicht zelf uit kunnen voeren. Denk bijvoorbeeld aan het loskoppelen van bestaand sanitair, het verwijderen van een bestaande keuken, enzovoorts. Er zijn echter ook klussen die je beter aan een gespecialiseerde partij over kunt laten. Het aanleggen van nieuwe elektra in je woning is hier een voorbeeld van.

 

Vakman voorkomt kortsluitingen na een verbouwing

Bij het aanleggen van nieuwe elektrakabels kunnen er kortsluitingen ontstaan. Deze kortsluitingen zijn bijvoorbeeld het gevolg van kabels die te dicht in de buurt van elkaar gelegd zijn. De warmte kan in zo’n geval niet ontsnappen, waardoor de kabels met elkaar zullen versmelten. Een kortsluiting is hiervan het gevolg! Daarbij blijkt het lastig te zijn om een dergelijke schade te herstellen.

 

Elektriciens weten precies hoe het aanleggen van elektra in z’n werk gaat en beschikken over de benodigde hulpmiddelen om complicaties te kunnen voorkomen. Klik hierop om meer te weten te komen over elektra aanleggen.

 

Bekijk een online instructievideo voor je start

Mocht je de elektra na een verbouwing toch zelf willen aanleggen, dan is het raadzaam om je goed voor te bereiden. Kijk bijvoorbeeld altijd een online instructievideo en lees waar nodig een aantal stappenplannen door. In deze instructievideo’s en stappenplannen wordt heel uitvoerig beschreven, hoe het aanleggen van elektra in z’n werk gaat. De kans op complicaties na het aanleggen van de elektra wordt zo aanzienlijk kleiner.

 

Tip: schaf altijd een spanningszoeker aan! Hiermee is het mogelijk om te controleren of er stroom op onderdelen staat. Zo voorkom je, dat je tijdens de werkzaamheden een schok krijgt.