Wanneer je een flinke klus moet aanpakken, dan is het belangrijk om een bouwafvalcontainer te huren. Zo kan je de afvalstromen die vrijkomen handig afvoeren. Het is per klus natuurlijk wel verschillend welk soort container nodig is. Wil je een grofvuil container huren? Dan kunnen deze tips je helpen.

1. De ideale container uitkiezen

Een container huren doe je niet zonder plan. Je bekijkt eerst welke afvalstromen er vrijkomen. Aan de hand daarvan kies je dan wat de juiste container is. Kijk wel goed welke soorten afval erin mogen worden gegooid. Door goed te scheiden is het afval veel beter te verwerken. Dit scheelt kosten en spaart het milieu. 

2. De juiste maat kiezen

Het is fijn wanneer je een inschatting kan maken van de hoeveelheid afval. Daar kan je dan het formaat van de container die je kiest op aanpassen. Je betaalt dan niet te veel omdat de container die je gekozen hebt te groot is. Aan de andere kant kan je ook helpen voorkomen dat je een te kleine bestelt en je dus meer dan één container nodig hebt. Ze zijn er in 3, 6 en 10 kubieke meter.

3. Aandacht voor de vergunningen

Zet je een container op eigen grond, dan is daar geen vergunning voor nodig. Moet je hem op gemeentegrond zetten? Dan is het slim om even te controleren wat allemaal precies wel en niet geldt in jouw gemeente. Soms heb je een vergunning nodig, dus die kan je dan maar beter voor je begint al geregeld hebben. Of je hem nu op eigen grond of gemeentegrond zet, het is ook belangrijk om te zorgen dat er altijd voldoende ruimte is om deze goed kwijt te kunnen. Verzorg dit ook op tijd. Wil jij een container huren in Amsterdam via Puincontainershop? Dan is het uiteraard ook van belang om te informeren bij de gemeente.

4. De juiste wijze van gebruik

Nu is het belangrijk om de container ook op de juiste wijze te plaatsen, maar het is minstens zo belangrijk om deze op de juiste wijze te vullen. Maak het afval klein waar mogelijk en zorg dat het evenwicht wordt bewaard. Kom niet meer dan 20 centimeter boven de rand uit.