Vandaag de dag is een strak, modern interieur helemaal de trend. Toch is het ook belangrijk dat het gezellig is in huis en dat je interieur een warme uitstraling heeft. Wil je zelf ook genieten van een gezellig, stylish interieur? Lees dan vooral dit artikel.

Kleuren en materialen

Voor een modern interieur geldt dat er een basiskleur aanwezig is. Bij landelijke interieurs daarentegen zien we juist een groot aantal accessoires. Heb je een minimalistisch interieur dan wil dat zeggen dat je zo min mogelijk accessoires toevoegt.

Mocht je toch graag wat meer sfeer in je interieur willen aanbrengen, dan kan je dat doen door er accessoires in een warme kleur aan toe te voegen. Je kan hierbij denken aan een aantal mooie sierkussens of een leuke woondeken.

Contrast

Door ervoor te kiezen om contrast in je interieur aan te brengen kan je prachtige effecten realiseren. Heb je een strak interieur dan kan je door middel van een paar industriƫle of landelijke items al een groot verschil maken. Dit kan je het beste met stoelen en/of banken doen.

Zwarte stoelen bijvoorbeeld passen prima in een strak interieur. Toch zorgen ze op hun beurt ook weer voor een beetje meer contrast. Zwart heeft namelijk de eigenschap dat deze kleur andere kleuren beter tot hun recht laat komen.

Je kan eenvoudig zelf meer contrast aanbrengen in je interieur. Zo kan je bijvoorbeeld in een strak interieur stoelen in een landelijke stijl plaatsen. Behalve dat deze stoelen geweldig zitten maken ze je interieur ook nog eens helemaal af!

Eetkamerstoelen en verlichting

Als er meubels zijn die ontzettend veel invloed hebben op de uitstraling van je woonkamer dan zijn dat je eetkamerstoelen. Een van de redenen is dat je er bijna altijd een aantal van in je kamer hebt staan.

Daarnaast is goede verlichting ook belangrijk wanneer je een stylish woonkamer wilt. Voor ideetjes kan je bijvoorbeeld deze glazen lampenkappen bekijken. Hiermee maak je het contrast in je stylish interieur helemaal passend bij je eigen smaak en voorkeur.

Gratis foto's van Woonkamer