Ongeveer twee jaar geleden hebben wij de keuze gemaakt om een nieuwe woning te laten bouwen. Al zo’n 15 jaar woonden wij in dezelfde twee-onder-een-kapwoning. Hier wouden wij erg graag verandering in laten komen. Omdat wij inmiddels de mogelijkheden hadden en we graag wat groter wouden wonen hebben we ervoor gekozen om te kijken naar een stuk grond om een moderne villa op te bouwen. Hier hebben we lang gewacht op de mooiste plek die we konden krijgen en die ook past bij wat we graag willen. Wij zijn namelijk opzoek naar een plekje met een mooi uitzicht over de Twentse weilanden. Dit hoefde niet helemaal achteraf te zijn maar ook aan de rand van een woonwijk zagen wij wel zitten. Omdat er in de buurt nog niet veel vrij was wat goed bij ons pasten heeft het dan ook lang geduurd voor er wat vrijkwam.

De bouw van onze nieuwe woning

Toen we zagen dat de gemeente plannen had om een nieuwe wijk te bouwen aan de rand van Enschede waren we gelijk nieuwsgierig hier zagen we erg mooie stukken grond met uitzicht over meerder weilanden. Precies dus waar we naar opzoek waren. We hebben dan ook besloten hier vol voor te gaan. Uiteindelijk waren we dan ook de gelukkige en mochten we gaan bouwen op de droomplek die we voor ogen hadden. Gelijk gingen we opzoek naar een architectenbureau in Enschede om ook ons droomhuis te bouwen. Hierbij kwamen we uit bij 01Architecten en zij hebben voor ons echt een droomhuis weten neer te zetten precies naar al onze verwachtingen.

Interieur van onze moderne villa

Ook het interieur moest in de stijl komen van een moderne villa. Omdat wij precies wisten wat wij willen konden we als snel de juiste dingen vinden voor onze woning. Zo was de benedenverdieping al snel klaar met een prachtige keuken en woonkamer helemaal in dezelfde stijl. Op de bovenverdieping hebben we ervoor gekozen om dezelfde stijl ook door te trekken. Hier deden we dat alleen in een wat donkere vorm. Zodat dit een fijn en warm gevoel geeft. Ook de vloeren deden we hetzelfde en daarvoor gingen we opzoek naar laminaat in Enschede dat het beste bij de stijl past. Laminaat vinden wij de mooiste vloer voor op de bovenverdieping en dat zie je ook erg goed terug in onze woning.