Als je op zoek bent naar een woning, je huis wilt verkopen of als je een mooi huis op het oog hebt dan heb je vaak een makelaar nodig. Je kunt een makelaar ook inschakelen als jouw woning getaxeerd moet worden voor de verkoop of als de waarde van de woning opnieuw bepaald moet worden voor de hypotheek. Makelaars verkopen niet alleen woningen maar bemiddelen ook vaak bij de huur van een pand of woningen en kunnen ook bedrijfspanden verkopen.

Huis verkopen

Voor het verkopen van een huis kun je ervoor kiezen om een makelaar in te schakelen. Hiervoor betaal je de makelaar wel een bepaald bedrag bij de verkoop van jouw woning maar zorg je er ook oor dat alles verder geregeld wordt. De makelaar zorgt ervoor dat er ‘reclame’ wordt gemaakt voor jouw huis door een bord in de tuin te plaatsen, het huis op internet aan te bieden en op het kantoor van de makelaar informatie over jouw woning te verstrekken. Ook zorgt de makelaar vaak voor foto’s die hiervoor gebruikt kunnen worden. De foto’s worden vaak zo genomen dat de woning goed zichtbaar is en dat er weinig afleiding zichtbaar is zoals bijvoorbeeld rondslingerend speelgoed.

Een huis kopen

Ook als je een huis wilt kopen dan kun je een makelaar in Epe inschakelen. Makelaars hebben vaak een ruim assortiment aan huizen in de regio waar jij op zoek bent naar een nieuwe woning. Je kunt, als je een leuk huis hebt gevonden, vaak een afspraak plannen via de makelaar en deze leidt je dan ook rond in de woning. Als je vragen hebt over de geschiedenis en het onderhoudt van de woning dan kan de makelaar je daar ook vaak direct antwoord op geven. Ga wel altijd samen met iemand een huis bezichtigen. Dan heb je een extra paar ogen zodat je alles goed kunt bekijken. De makelaar heeft immers als doel om het huis te verkopen en het zou zonde zijn als je iets over het hoofd hebt gezien.

Waar kun je een makelaar nog meer voor inschakelen?

Naast de verkoop en het te koop aan bieden van woningen zijn er ook makelaars die bedrijfspanden verkopen of verhuren. Het is ook mogelijk om Makelaar Woltjer in te schakelen op het moment dat je een woning wilt huren. Een andere reden om een makelaar in te schakelen is om een woning of gebouw te laten taxeren. Dit kan zijn omdat het pand wordt verkocht, de hypotheek vernieuwd moet worden, iemand gaat scheiden of als het huis onder een erfenis valt.