Heb jij een klein appartementje of een heel grote industriële woning en je bent op zoek naar een geschikte tafel? Dan kan het best zijn dat je tussen de standaard afmetingen jouw ideale tafel niet vindt. Of misschien heb je een heel mooie tafel gezien maar ze is nu juist niet in de door jou gewenste afmetingen uitgevoerd? Een van de oplossingen is dan een maatwerk tafel te laten maken.

Waarom een tafel op maat laten maken?

Er zijn diverse redenen waarom je een maatwerk tafel kunt laten maken. Je hebt misschien comfortabele zitstoelen met armleuningen gekocht en deze schuiven niet voldoende ver onder je tafel. Of je wilt voor je hobby- of werkkamer een tafel die wat hoger is dan de standaard eettafels. Je hebt misschien een verloren hoekje waar je best wel een tafel wilt plaatsen, ook al zijn de afmetingen niet zo alledaags. En zo kunnen we nog heel wat redenen vinden waarom je een maatwerk tafel wilt.

Maatwerk tafels hoeven niet duur te zijn

Als je rustig de tijd neemt en bijvoorbeeld via internet op zoek gaat, vind je heel wat meubelmakers die tafels op maat maken. Je kunt soms zelfs met je eigen ontwerp bij hen aankloppen en je tafel laten maken naar jouw eigen inzicht. En meestal valt de prijs echt wel mee en is het prijsverschil met een standaard tafel niet zo groot. Vraag ook advies over je ontwerp aan hen, want zij hebben heel wat ervaring. Ze kunnen jou misschien ideeën geven waar jij zelf nog niet aan had gedacht.

Welke keuzes heb je zoal?

Eigenlijk kun je je tafel volledig zelf opbouwen. Je kiest het materiaal van je tafelblad: kunststof, glas of hout bijvoorbeeld. Als je voor hout kiest, heb je heel wat keuze in houtsoorten. Vraag ook hierover advies, bijvoorbeeld over het onderhoud en de mogelijkheden van reparaties als je het hout per ongeluk beschadigt. Kies de afwerking van het hout. Ga je voor naturel hout, hout met een laagje vernis, beits of olie? Of zie je graag whitewash? Ook dat kan. Daarna kies je het onderstel. Kies ook hier het materiaal: kunststof, metaal of hout bijvoorbeeld Ga je voor de traditionele vier poten of kies je bijvoorbeeld voor een U-vormig of X-vormig metalen frame, een metalen kruisvormige structuur of robuuste houten balken als onderstel?

Laat je tafel aansluiten bij je interieur

Hou bij de keuze van het materiaal van je tafel rekening met de andere meubelen die je al hebt. Wil je een houten tafel die perfect bij je houten meubelen gaat? Of heb je bijvoorbeeld een kleine woonkamer en wil je een groter ruimtegevoel creëren? Dit kan perfect met een tafel in glas. Heb je chroom in je interieur? Dan kun je kiezen voor een chroom onderstel voor je tafel. Bedenk hierbij dat een tafel een vrij grote impact heeft op de uitstraling van je kamer. Het is dan ook belangrijk om de juiste keuze te maken.

Bron: www.mk-creations.nl