Een nieuwe woning laten bouwen is een spannend en mooi proces. Van het kiezen van een locatie tot het kiezen van een ontwerp, alles wordt geheel naar uw wens. Misschien hebt u al op vrij jonge leeftijd een locatie gevonden waar u voor de rest van uw leven wil blijven wonen. Voor de rest van uw leven wonen op een toplocatie kan door op die locatie een levensloopbestendige woning te laten bouwen. Wonen in een levensloopbestendige woning betekent dat u woont in een woning die er vanaf het begin rekening mee houdt dat u als de jaren verstrijken een stukje ouder wordt en dat met ouderdom ook verschillende gebreken om de hoek komen kijken. Dat houdt in dat in deze woning voorzieningen worden aangebracht die het mogelijk maken om er uw hele leven te blijven wonen.

Toegankelijkheid

Door te kiezen voor een levensloopbestendige woning kunt u ook in uw huis blijven wonen wanneer u slecht ter been raakt of wanneer veiligheid en toegankelijkheid opeens een hele belangrijke rol gaan spelen. Zo wordt er in een levensloopbestendige woning bijvoorbeeld een slaapkamer en een badkamer op de eerste verdieping geplaatst, maar worden deze ook op de begane grond gebouwd. Ook is het mogelijk om de badkamer op de begane grond te voorzien van een inloopdouche. Daarnaast worden de doorgangen binnen uw woningen extra breed gemaakt, zodat uw woning ook toegankelijk is voor een rolstoelgebruiker.

Duurzaam

Naast aanpassingen binnenshuis, kent een levensloopbestendige woning ook een aantal aanpassingen buitenshuis. Deze aanpassingen hebben alles te maken met duurzaamheid en energiezuinigheid. Zo worden er bijna altijd zonnepanelen geplaatst, om zo op milieuvriendelijke wijze energie op te wekken. Zo blijven de energiekosten laag en wordt er ook aan de levensloop van ons milieu gedacht.

Voor de rest van uw leven wonen op droomlocatie

Door een levensloopbestendige woning te laten bouwen, kunt u voor de rest van uw leven op uw droomlocatie blijven wonen. Voor de rest van uw leven genieten van uw favoriete uitzicht, voor de rest van uw leven genieten van uw heerlijke tuin, voor de rest van uw leven genieten van het gemak van een ruime woonkamer, dat is voor veel mensen een droom die waar wordt. Door een levensloopbestendige woning te laten bouwen investeert u voornamelijk in uzelf. Het investeren in een woning die van alle gemakken is voorzien betekent namelijk dat u voor de rest van uw leven zorgeloos kan genieten van uw fantastische droomhuis!