Hoe fijn is de gedachte dat je je woonkamer, de ruimte waar je vaak het meeste vertoeft, zou kunnen uitbreiden zonder dat je daar een hele verbouwing voor nodig hebt? En hoe is dat dan mogelijk? Maak gebruik van je tuin! Lees gauw verder voor drie mogelijkheden om uit te breiden.

Overkapping

Door een overkapping aan de achterkant van je huis te plaatsen kan je je woonkamer direct uitgebreid. De sfeer die in de woonkamer hangt behoud je in de overkapping door dezelfde stijl en meubelen aan te houden. Een houtkachel is echte aanrader om nog meer gezelligheid te creëren. Naast gezelligheid zorgt deze kachel er ook voor dat je zo lang mogelijk kan blijven genieten van deze extra leefruimte.

Tuinhuisje

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om een overkapping te plaatsen. Een andere goede optie is dan om een tuinhuisje te plaatsen in je tuin. Dit huisje kan je op verschillende manieren gebruiken. Denk aan een extra leefruimte waar je lekker met vrienden en familie gaat zitten, maar het kan ook dienen als speciale ruimte voor jezelf om echt te kunnen ontspannen. Of heb je een hobby waar je meer ruimte voor nodig hebt? Gebruik daarvoor een tuinhuisje!

Kapschuur

Nog een andere optie is een kapschuur. Vroeger werd de kapschuur gebruikt op boerenbedrijven om hooi of vee te beschermen tegen het weer, maar tegenwoordig worden deze schuren omgetoverd tot een extra buitenverblijf. Met een kapschuur is het mogelijk om het hele jaar buiten te zijn, ’s zomers als lekker schaduwplekje terwijl je in de winter je heerlijk kan terugtrekken in een windstil plekje. Kopje koffie, goed boek en de ontspanning kan beginnen.