Net als lekkages en verstoppingen vormen ook kortsluitingen een grote ergernis voor woningbezitters. Niet alleen tijdens een verbouwing, maar ook nadien! Het is zodoende erg belangrijk om elektrawerkzaamheden op de juiste wijze uit te voeren. Wanneer je weinig of geen ervaring met dergelijke klussen hebt, kan het verstandig zijn om hier een elektricien voor in te schakelen. In dit artikel vertellen we je meer over het voorkomen van een kortsluiting in huis. Kortsluitingen kunnen tijdens een verbouwing op verschillende manieren ontstaan.

 

Ontstaan van een kortsluiting tijdens een verbouwing

Bij een kortsluiting ontstaat er een dermate grote hoeveelheid stroom, dat de stoppen in de meterkast dit niet kunnen verwerken. Als gevolg hiervan zal de stop uit de meterkast springen, waardoor er geen elektra meer te gebruiken is. Vaak is zo’n kortsluiting het gevolg van twee elektrakabels, die te dicht in de buurt van elkaar liggen. De warmte kan zo niet meer ontsnappen, waardoor de kabels met elkaar versmelten.

 

Een ander voorbeeld van een oorzaak van kortsluitingen tijdens een verbouwing, is het beschadigen van kabels. Denk aan boorwerkzaamheden, waarbij een elektrakabel geraakt wordt.

 

Herstel van een kortsluiting na een verbouwing

Wanneer er onverhoopt toch een kortsluiting in huis is ontstaan bij een verbouwing, kan het zinvol zijn om deze zo snel mogelijk te laten herstellen. Vaak is het lastig om te achterhalen waar de kortsluiting ontstaan is. Een elektricien beschikt over de benodigde kennis, ervaring en hulpmiddelen om de bron van de kortsluiting voor je te achterhalen. Bekijk de website van een elektricien bij jou in de buurt, om te kijken wat de elektricien voor je kan betekenen. Veel van deze elektriciens bieden een spoedservice aan, die 24 uur per dag en 7 dagen per week te bereiken is om kortsluitingen met spoed op te laten lossen.