De badkamer is voor veel mensen een van de belangrijkste ruimtes in huis. Ga je de badkamer verbouwen? Dan hebben we een aantal zeer handige tips voor je. Zo kun je er zeker van zijn dat de badkamer helemaal naar wens zal zijn zodra je klaar bent met verbouwen. Ben je erg benieuwd? Lees dan verder!

Kies voor stucwerk in plaats van tegels

Het kan zeer verstandig zijn om voor stucwerk te kiezen in plaats van tegels. Veel moderne badkamers zijn van stucwerk voorzien. Om te beginnen kan dit voor een zeer luxe uitstraling zorgen. Daarnaast is stucwerk ook zeer hygiënisch. Stucwerk heeft namelijk geen naden of kieren. Naden of kieren kunnen de hygiëne in de badkamer negatief beïnvloeden omdat bacteriën hier kunnen ophopen. De naden zijn immers moeilijk te reinigen. Kies je voor stucwerk, laat dit dan wel aanbrengen door een specialist met ervaring met badkamers.

Overweeg de aanschaf van een waterontharder

Hoe een waterontharder met de badkamer te maken heeft? Kalkaanslag kan de uitstraling van de badkamer sterk beïnvloeden. Het kan dan ook een goed idee zijn om een waterontharder te kopen als je last hebt van kalkaanslag in de badkamer. Ook wanneer je de badkamer compleet verbouwd, zal je namelijk snel weer last hebben van kalkaanslag. Kalkaanslag ontstaat namelijk door kalk in het leidingwater.

Het sanitair is ook zeer belangrijk

Een belangrijk onderdeel van je badkamer is natuurlijk het sanitair. Plaats je een bad in de badkamer of is enkel een douche voldoende? En wat denk je van het toilet? Het is zeker aan te raden om eens na te gaan wat voor sanitair er allemaal te verkrijgen valt. Met het juiste sanitair oogt je badkamer namelijk al ontzettend mooi.

Door wie laat je de badkamer verbouwen?

Een waterontharder plaatsen en onderhouden is relatief eenvoudig. Wil je de complete badkamer overbouwen, dan kun je echter ook overwegen om de verbouwing aan een expert over te laten. Zo weet je zeker dat de badkamer er goed uit komt te zien. Ben je benieuwd aan welke partij je de verbouwing het best kunt uitbesteden? Dan is het een goed idee om reviews in Google te lezen. Zo weet je al snel door wie je de badkamer het best kunt laten verbouwen.