Interieur met wit laminaat

Als je niet onmiddellijk weet welke oplossing je wilt voor je vloer dan is misschien wit laminaat een goede oplossing. Wit laminaat past vrijwel in elk interieur en is helemaal niet zo duur in de aankoop ervan. Je krijgt de warmte van de vloer die meespeelt en dat voor een zacht, betaalbaar prijsje. Bovendien is de keuze van wit laminaat onbeperkt en kun je talloze combinaties combineren. Of je nu een landelijk uitzicht of een trendy, modern of tijdloos wil, het is allemaal mogelijk met het leggen van wit laminaat.

Voordelen van wit laminaat

Laminaat is van erg goede kwaliteit en er zal niet zo snel slijtage opkomen. Daarom is laminaat een goede keuze als je bijvoorbeeld kleine kinderen hebt. Op de vloer mag al iets vallen, er zullen geen deuken in komen. Zo snel laat wit laminaat geen sporen na, ideaal dus. Het tweede voordeel en misschien het belangrijkste is dat wit laminaat heel erg snel schoon is. Een lichte, vochtige doek volstaat om er een keer overheen te gaan. Je zal zien dat de plekken er razendsnel uitgaan.

Wit laminaat laat zich snel leggen

Niet iedereen is even handig en een ervaren vloerenlegger in huis halen, kan al snel een hoge kost worden. Men zegt altijd dat wat je zelf kunt doen, doe dat ook zelf daar bespaar je een hoop geld mee. Wit Laminaat heeft het voordeel dat het zich heel snel laat leggen. Laminaat heeft een fantastisch kliksysteem dat vrijwel geschikt is voor mensen die niet goed zijn in klussen, of zelfs beginnende klussers. Eenmaal de laminaat gelegd is en je onderhoudt hem zoals het moet dan kun je tenminste 20 jaar profiteren van de wit laminaat.

Dikte van wit laminaat

Ook in wit laminaat heb je verschillende diktes en verhoudingen. Er bestaan plankjes van minimaal 6 mm tot iets dikker dan 12mm. Wit laminaat van om en beide 6mm is uitermate geschikt voor de zolder en wat laminaat van 7mm kun je gebruiken voor de slaapkamers. Dunner is niet zo geschikt om te leggen op de slaapkamer omdat laminaat ook kasten moet kunnen dragen. Het zou jammer zijn als de wit laminaat net geplaatst is en er al scheurtjes of barstjes in verschijnen. In de overige kamers in het huis wordt aangeraden om wit laminaat te leggen tussen de 8 en de 10mm. Het kliksysteem is steviger en stabieler voor veelvuldig gebruik.

Eigenschappen van wit laminaat

Laminaat is gelukkig niet beperkt in kwaliteit en prijsklassen. Er is voor ieders budget wat wils. Wit laminaat wordt echter gezien als de goedkopere variant van parket. Er wordt gezegd dat men laminaat kan poetsen met water, maar daar moet men mee oppassen. Gebruik een niet te vochtige doek. Op wit laminaat zit een watervaste laag, maar terugkerend vocht kan ervoor zorgen dat na een bepaalde tijd de plankjes gaan krullen. Krassen zijn het enige wat jammer genoeg wel snel zichtbaar is.