Een inbraak kan nooit helemaal voorkomen worden, maar er zijn genoeg mogelijkheden om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken. In dit blog geven we je 5 tips om de inbrekers buiten je huis te houden.

Doe alle deuren en ramen op slot

Op basis van een onderzoek onder inbrekers komt 56% van hen binnen via de voordeur of achterdeur. Nog eens 22% komt binnen via een raam op de eerste verdieping. Om te voorkomen dat inbrekers zich op je huis richten, plaats je stevige, dikke deuren die niet kunnen worden ingetrapt en laat je nachtslotsloten installeren door je slotenmaker. Op deze manier verminder je de kans op een inbraak met 80%.

Gebruik binnenverlichting met timers

Het plaatsen van binnenverlichting op timers kan ook helpen voorkomen dat inbrekers zich op je huis richten als je weg bent. Zorg ervoor dat de timers willekeurig zijn, zodat inbrekers geen patroon kunnen detecteren. Als je de lichten de hele tijd aan of uit laat, geeft het een signaal aan inbrekers dat er niemand thuis is.

Houd de tuin netjes en gesnoeid

Struiken en bomen kunnen de beste plekken zijn voor inbrekers om zich te verstoppen als ze je huis bespieden. Zorg ervoor dat ze voldoende zijn gesnoeid en dat er geen donkere plekken of verborgen plekken zijn waar inbrekers zich kunnen verstoppen. En je wilt zeker niet dat een inbreker het gevoel heeft dat hij zich ergens kan verstoppen tot het moment dat het ideaal is om in te breken. Verlicht alles en het plaatsen van borden zou inbrekers ervan weerhouden om überhaupt naar binnen te gaan.

Laat de radio en/of tv aanstaan

Een radio of tv aan kan een nog beter afschrikmiddel zijn dan een alarm om te voorkomen dat inbrekers en bandieten je huis binnendringen. Wanneer de radio en TV aan staat, geeft het aan inbrekers aan dat er waarschijnlijk iemand binnen is. De meeste huiseigenaren houden er niet van om elektriciteit te verspillen.

Sluit jaloezieën

Zelfs ‘s nachts is een niet te missen tip die je moet volgen om inbrekers ervan te weerhouden zich op je huis te richten. Ze houden ervan om door buurten te lopen en in ramen te kijken voor flatscreen-tv’s en spelsystemen. Dat maakt het voor hen gemakkelijker om snel in en uit te stappen met enkele waardevolle spullen. Houd je jaloezieën gesloten – zelfs ‘s nachts – om te voorkomen dat ze zien wat er binnenin zit.