Wil je de badkamer verbouwen? Dit is natuurlijk altijd leuk om te doen, maar je moet het wel goed voorbereiden. Wanneer je besloten hebt dan is het belangrijk om op zoek te gaan naar een goede voorbereiding. Daar kunnen we je wel bij helpen. Zo is het slim om eerst eens wat inspiratie voor stijl en kleur op te doen. Daarbij moet je natuurlijk ook nadenken over de indeling van je ruimte.

Zaken om op te letten

Wanneer je kijkt naar wat er nodig is, dan zal je bijvoorbeeld kijken naar goede ventilatie. Daarnaast wil je er zeker van zijn dat de elektra veilig wordt geïnstalleerd. Het is ook belangrijk om na te denken over verwarming in de ruimte. Daarnaast is het slim om tijdens de verbouwing zelf voor een mobiele douchecabine te zorgen. Zo heb je wel gewoon de mogelijkheden om thuis te blijven douchen tijdens de verbouwing.

De badkamer leeghalen

Het verbouwen begint altijd met sloopwerk. Wanneer je de indeling van de badkamer gaat veranderen, dan zal je dus ook het leidingwerk, de afvoerbuizen en de elektra moeten omleggen. Wanneer je dit hebt gedaan kan je beginnen met het stuken van wanden en plafond. Daarna doe je de betegeling en eventueel de vloerverwarming.

Het opbouwen

Nu je de badkamer hebt klaargemaakt kan je beginnen met opbouwen. Dat betekent dat je je douche of bad, je toilet en je badkamermeubels gaat plaatsen. Je gaat alle randen kitten om er een mooi geheel van te maken. Nu kan je ook zaken zoals de kranen, spiegels en lampen plaatsen. Je zal nu ook meer en meer je droombadkamer erin gaan zien. Zoek ook leuke accessoires uit om alles compleet te maken.

Hoe lang ben je met de verbouwing bezig?

Het is natuurlijk een flinke klus om alles te verbouwen. Het is logisch dat je hier ook wel tegenop ziet. Het is dankzij de mobiele douchecabine echter wel een stuk dragelijker te maken. Hoe lang je daadwerkelijk bezig bent hangt af van de omvang en de hoeveelheid tijd die je erin steekt. Werk je in één keer door, dan kan je al in twee dagen klaar zijn met slopen, om dan binnen twee weken alles opnieuw op te bouwen.

badkamer verbouwing