Is er nieuw leven op komst in het gezin? Proficiat. Een gezinsuitbreiding brengt vanzelfsprekend een aantal zaken om te regelen op gang. Niet in de minste een babykamer om in orde te maken. Negen maanden lijkt lang om je huis kidsproof te maken, maar laat je niet foppen… die vliegen zo om. En de zwangere partner zal de laatste weken buiten strijd zijn met de voetjes van de vloer. Enkele tips om het huis baby-klaar te maken.

 

Babykamerinspiratie

Dit is misschien wel het leukste werk. Ook al is de zwangerschapsbuik nog niet erg zichtbaar, je kunt wel al op internet op zoek gaan naar leuke babykamer ideeën. In welke kleuren ga je de babykamer verven? Meubeltjes uitkiezen om de kleertjes van de nieuwgeborene in te hangen en natuurlijk een meegroeibed. Maar vooraleer je invulling aan de ruimte geeft, moet er misschien eerst wat gewerkt worden. Misschien is het handig om de vloer alvast te voorzien op speelgoed. Een robuuste houten vloer van escovloeren.nl misschien? Zo ben je verzekerd dat die tractors en poppenschoentjes de vloer niet krassen.

 

Renovatie voor de gezinsuitbreiding

Een extra mondje op komst brengt nog meer praktische zaken teweeg. Nu kan je ook de keuken vernieuwen. Keukenrenovatie kan al in één dag. Geef ruimte aan flessenverwarmers, plastic bestek en servies en zorg dat snoeren en elektrische apparaten weggewerkt zijn voor grijpgrage kinderhandjes. Of creëer meer overzicht in jouw oude keuken door te renoveren en bestek-of korflades te installeren. Wat zijn de werkzaamheden die voor jullie bevalling nog moeten gebeuren?