Een verbouwing is vaak een ontzettend hectische periode! Niet voor niets, want er moet veel gedaan worden bij de verbouwing. Denk aan het slopen van muren of bijvoorbeeld het loshalen van bestaande sanitaire voorzieningen, het opnieuw leggen van leidingen, het aansluiten van nieuw sanitair of een nieuwe keuken, enzovoorts. De kans dat je voortdurend toezicht hebt op de te verbouwen ruimtes is hierdoor klein. Daarbij worden er bij een verbouwing regelmatig ramen en deuren uit het skelet van woningen gehaald. Denk aan een ruimte die wordt uitgebreid! Via deze open plekken kunnen inbrekers heel eenvoudig naar binnen komen.

 

Maak een risicoanalyse van je woning bij een verbouwing

Om de diefstal van elementen uit je inboedel of duur gereedschap tegen te gaan, is het raadzaam om vooraf een risicoanalyse te maken. In deze analyse kun je heel nauwkeurig in beeld brengen waar zich de grootste beveiligingsrisico’s bevinden. Denk aan een open raam, een deur welke nog geen slot heeft, enzovoorts. Let hierbij ook op beveiligingsrisico’s buiten de te verbouwen ruimtes. Zo kunnen inbrekers vaak eenvoudig via een plat dak en een slecht beveiligd raam bij je naar binnen komen. Door dit raam van een beter slot te voorzien, maak je het inbrekers aanzienlijk lastiger.

 

Passende beveiliging voor je woning

Op basis van de gemaakte risicoanalyse kun je voor een passende beveiliging kiezen. Zo kan het verstandig zijn om tussendeuren van een goed slot te voorzien. Op deze manier kunnen inbrekers wel in de te verbouwen ruimte komen, maar niet in de rest van je woning. Het dure gereedschap kun je aan het eind van de dacht achter de gesloten deur bewaren.

 

Ook het installeren van een alarmsysteem is aan te raden. Een geactiveerd alarmsignaal zal inbrekers afschrikken, aangezien het de pakkans aanzienlijk vergroot. Kijk hier hoe het samenstellen of installeren van een alarmsysteem werkt.