Het verbouwen van een huis kan een hoop stress met zich mee brengen. Van tevoren moet je een hoop regelen en gedurende de verbouwing zijn er de hele tijd mensen bezig in je huis waardoor je weinig tijd voor jezelf hebt. Na de verbouwing wil je vaak dan ook maar een ding: ontspannen. Genieten van je verbouwde huis en verder even geen stress. Een fijne manier om te ontspannen is in een hangmat. Veel mensen hangen een hangmat in de tuin op, maar dit kan ook prima in huis.

Het ophangen van de hangmat

Met de juiste accessoires is de hangmat ophangen weinig werk. Allereerst moet je de juiste afstand bereken tussen de ophangpunten. Bekijk daarom goed hoe lang de hangmat is en hoog je deze wilt ophangen. Als de twee ophangpunten te ver uit elkaar zijn is dit geen probleem. Je kunt dit eenvoudig oplossen met een touw. Twee ophangpunten die te dicht bij elkaar zijn, is echter lastig op te lossen. Als je de juiste afstand hebt bepaald kun je de haken aan de muur bevestigen en kun je de hangmat ophangen.

Hang je de hangmat liever niet aan de muur?

Het is goed mogelijk dat je de hangmat niet aan je muur wilt bevestigen. Misschien wil je de muur egaal houden of misschien wil je de hangmat op verschillende plekken gebruiken. Je kunt daarom ook kiezen voor een hangmat met een standaard. De standaard zet je gemakkelijk neer op de plek waar je de hangmat wilt gebruiken en je kunt deze ook eenvoudig weer opbergen. Zo kun je de hangmat gebruiken waar je maar wilt en blijven je muren mooi en schadevrij.

De leukste accessoires

Een hangmat is natuurlijk al heerlijk ontspannen, maar je kunt het nog beter maken. Er zijn namelijk verschillende accessoires die je aan je hangmat toe kan voegen. Je kunt bijvoorbeeld kussens in de hangmat leggen om nog lekkerder te liggen, maar heb je weleens gedacht aan een opbergzakje? Een opbergzakje kun je bevestigen aan je hangmat en in het zakje bewaar je spullen zoals een boek, een tijdschrift of de afstandsbediening. Zo heb je altijd alles bij de hand wanneer je in de hangmat ligt.