Ben je klaar met het Nederlandse weer en word je verdrietig van de huidige staat van je tuin? Dan hebben wij de oplossing. Je kan je tuin namelijk erg gemakkelijk een tropisch tintje geven. De tropische tuin roept de illusie op van een regenwoud. Je bent één met de natuur en het groen en de kleuren maken de tuin spectaculair. Dit effect kan je eenvoudig creëeren met planten, maar ook met accessoires kun je veel bereiken. Je krijgt zo het vakantiegevoel in eigen tuin en wie wil dat nou niet?

Tropische planten

Ook al is het niet tropisch warm in Nederland, veel tropische planten kunnen wel tegen het Hollandse weer. Neem bijvoorbeeld bamboe. Bamboe kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden, bijvoorbeeld als schutting maar ook als plant. Met bamboe in je tuin krijg je gelijk een tropische sfeer. Een palmboom in je tuin kan erg gemakkelijk het vakantie-effect creëeren. Bij palmbomen denk je meteen aan zon, strand en zee. Maar wil je niet een grote boom in je tuin? Denk dan aan siergrassen. Deze grassen maken een mooi en rustgevend geluid in de wind en nemen veel minder plek in beslag.

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer tropische planten, maar veel van deze planten kunnen echter niet tegen de Nederlandse winter. Dek in de winter de wortels goed af en pak de planten goed in met natuurlijk ademend materiaal in de periode van vorst.

Accessoires

Wil je niet je hele tuin verbouwen, maar wel het tropische gevoel ervaren? Het ontspannen effect kan je ook krijgen met accessoires. Denk bijvoorbeeld aan kussens of kaarsjes. Hiermee beïnvloed je de sfeer van de tuin enorm en creëer je meer gezelligheid. Met tuinmeubels kun je ook voor een heel ander effect zorgen. Met tuinmeubels van bamboe krijg je gelijk het tropische effect. Maar met een loungebank in je tuin krijg je het gevoel van ontspannen en vakantie.

Je eigen tropische tuin

Heb je nu ook zin gekregen om je tuin een tropisch tintje te geven? Dan kun je kijken bij Tuinplantenwinkel.nl. Hier vind je veel tropische planten maar ook bomen die perfect passen bij het tropische thema. Op de website vind je ook meer informatie over hoe je deze tropische planten moet onderhouden. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag met je eigen tropische tuin!