Ga jij je woning (voor een deel) verbouwen, maar heb je geen budget voor een compleet nieuwe keuken? Dan zijn er gelukkig nog een aantal oplossingen om je keuken toch een nieuwe uitstraling te geven, zonder dat alle onderdelen van je keuken eerst helemaal verwijderd moeten worden. Ga in de bouwmarkt eens op zoek naar plakfolie voor je keukenkastjes en begin alvast met oude troep uit je keukenkastjes weg te gooien.

Plakfolie en verf

Door de jaren heen kan je smaak natuurlijk flink veranderen. Zo kan het voorkomen dat je een aantal jaren geleden nog helemaal weg was van de kleur blauw, maar nu wil je het liefst alles in je interieur  wit hebben. Om deze tint ook in je keuken te krijgen, hoef je gelukkig niet een compleet nieuw keukenblok aan te schaffen. Bevestig bijvoorbeeld plakfolie aan de buitenkant van de keukenkastjes en geef de muur een likje witte verf. Verder kan je ook nog nieuwe deurknopjes kopen en deze aan de kastjes bevestigen.

Een nieuwe inrichting

Is je keuken door de jaren heen een rommeltje geworden? Ruim dan eens goed op. Gooi alle spullen die je niet meer nodig hebt weg (of geef ze weg), ruim de kastjes uit en zorg dat er verder weinig losse spullen in de keuken staan. Wellicht heb je nu de ruimte om de keukentafel anders neer te zetten of een barretje te maken in je keuken. Vind je de keuken nu wat saai ogen? Dan kan je dat altijd nog oplossen door een aantal accessoires aan te schaffen, zoals nepplantjes.

Een snelle renovatie

Werken een aantal apparaten in je keuken niet meer naar behoren? Dan is een renovatie door een specialist de beste oplossing. De werkzaamheden worden niet alleen snel uitgevoerd, maar de vakman kan je ook helpen aan een keuken met een nieuwe uitstraling. De specialist vervangt namelijk niet alleen de defecte onderdelen, maar kan de keuken ook voorzien van een compleet nieuw aanrecht of keukendeurtjes. Zo blijft de rest van je keuken gewoon intact.