Zonnepanelen zijn een goede investering en het is helemaal van deze tijd. U kunt zelf op een milieuvriendelijke manier energie opwekken waardoor u kunt besparen op de energiekosten. Zonnepanelen worden zowel op schuine daken als op platte daken geplaatst. Het voordeel van een plat dak is dat je geen schaduwkant hebt, wat met een schuin dak wel zo is. Toch is voor het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak een zonneschans aan te raden en wij leggen u deze blog uit waarom.

Wat is een zonneschans?

Een zonneschans is een schans die ervoor zorgt dat de perfecte hellingshoek voor de zonnepanelen op het platte dak optimaal benut wordt en het monteren van de zonnepanelen nog makkelijker.

 

Perfect voor platte daken

Wanneer u een plat dak heeft is het niet altijd even makkelijk om zonnepanelen te laten plaatsen. Het kan zijn dat er te veel schaduw op het dak valt, waardoor er te weinig ruimte is voor zonnepanelen of het is lastig om de juiste hellingshoek te creƫren. In sommige gevallen is het ook nog zo dat het dak niet sterk genoeg is. Gelukkig is dit met een zonneschans zo opgelost. Een zonneschans zorgt er vaak ook voor dat de zonnepanelen minder zichtbaar zijn, wat sommige mensen prettig vinden aangezien deze niet altijd als mooi worden beschouwd.

 

De voordelen van een zonneschans

Door de zonnepanelen in een zonneschans te laten plaatsen zorgt u voor optimale ruimtebenutting en heeft u geen ruimte verlies tussen de zonnepanelen. U kunt ervoor kiezen om de zonnepanelen met de zonneschansen portrait (verticaal) of landscape (horizontaal) op te laten stellen. Hierdoor kunt u het maximaal aantal zonnepanelen op uw dak laten plaatsen.