Lekker slapen betekent uitgerust wakker worden. Maar ook voor allerlei andere activiteiten als lekker relaxen, studeren, YouTube kijken, en bedenk zelf maar welke activiteiten je in je bed uitvoert, wil je lekker in je bed kunnen zitten of liggen. Met een elektrisch verstelbare boxspring van Slaaploods.nl kun je je bed zo instellen dat je lekker zit of ligt zonder al te veel moeite. Een voordeel van het elektrisch verstelbare is dat je niet, in tegenstelling tot handmatig verstelbare lattenbodems, hoeft te trekken en te sjorren aan je matras. Het gaat gewoon allemaal veel gemakkelijker. Ook het verplaatsen en rangschikken van alle kussens in je rug is verleden tijd. Nu, met een druk op de knop gaat je hoofd- of je voetensteun automatisch naar boven of naar beneden. Hoofd- en voetensteunen zijn apart instelbaar. Hiermee kun je de voor jou ideale lig- of zithouding instellen.

Stel je bed goed in

Ook voor tijdens je slaap is een verstelbare boxspring handig. Wanneer je standaard je voeten iets omhoog zet zorg je er voor dat je bloedsomloop naar je hart wordt bevorderd. Je hart hoeft dan minder hard te werken wat er weer voor zorgt dat je uitgeruster wakker wordt. Ook schijnt het zelfs het snurken te verminderen wanneer je je voeten iets omhoog zet. Uitproberen is dus zeker de moeite waard.

Wanneer je gaat zitten in je bed, en je je ruggensteun omhoog zet, zet dan ook je voetensteun iets omhoog, zo zorg je ervoor dat je in een kuiltje zit, dit bevordert een goede zithouding, waardoor al je spieren kunnen ontspannen. Heerlijk om zo uw boek uit te lezen, of nog even de gemiste mailtjes na te kijken.

Het gemak van een verstelbare boxspring

Bedden opmaken is altijd een zware klus, bij de meeste bedden moet je veel bukken om er goed bij te kunnen. Bij elektrisch verstelbare bedden is dat over. Zet je hoofdeind en je voeteneinde omhoog, en je kunt zo je moltons en je hoeslakens om je bed wippen. Wanneer je je bed weer laat zakken, trekt het bed je lakens automatisch strak om je bed. Bedden opmaken was nog nooit zo makkelijk. Gebruik hiervoor wel stretch hoeslakens, daarbij gaat dit beter. Sowieso zijn stretch hoeslakens beter voor uw bed en uw lichaam. Stretch hoeslakens zorgen ervoor dat uw lichaam meer ondersteuning van uw matras krijgt, doordat het beter de vormen van uw lichaam volgt.

De aanschaf van een elektrisch verstelbare boxspring

Natuurlijk is een elektrisch verstelbare boxspring duurder dan een handmatig verstelbare boxspring en zeker als een niet verstelbare boxspring. Maar het gemak dat het oplevert is groot. De aanschaf is eenmalig. Het plezier met liggen dat je ervan hebt, komt iedere dag terug. Het opmaken van het bed wekelijks, het lezen, computeren of wat je dan ook in je bed doet, ook bijna dagelijks. De kosten ben je dan echt zo vergeten. Denk daarbij ook dat je met een bed vaak toch wel tien jaar doet, dus als je daar de kosten over uitspreid, dan valt het nog wel mee. Geniet van je bed!

Bron: Woningfacts