Is het mogelijk om een container te plaatsen zonder vergunning? Of moet je dit altijd bij de gemeente aanvragen. Er zijn veel gevallen waarin dit niet nodig is, vooral als je op eigen terrein plaatst. Maak je echter gebruik van de openbare ruimte, dan wordt het een ander verhaal. Als je gaat voor een container huren in Amsterdam via Paridon Containers, dan is het belangrijk om dit eerst goed uit te zoeken. Op die manier kan je er zeker van zijn dat je niet achteraf nog in de problemen komt met je container. Er zijn regels, maar er zijn juist ook heel veel uitzonderingen op de regels.

Wanneer is een vergunning nodig?

Een vergunning is nodig als de container op de openbare weg komt te staan. Dit is volgens de Algemene plaatselijke verordening namelijk niet zomaar toegestaan. Dit geldt dan voor wegen, stoepen, parkeervakken en fietspaden. Een container huren in Almere en deze plaatsen op de openbare wegen, betekent dus dat toestemming vragen nodig is. Wanneer je dit niet doet, dan kan dit een boete als gevolg hebben. De politie kan deze uitschrijven, of de gemeente kan een naheffing sturen. Bovendien moet je de container alsnog verplaatsen. Overigens is soms geen vergunning nodig, maar is vooraf melding maken al voldoende voor de gemeente. Je kan dit uitzoeken door naar de website van de gemeente te gaan.

De container plaatsen

Wanneer je kijkt naar een bouwafval container, dan is dit vaak een flink formaat. Dit is ook de reden waarom ze vaak op straat worden geplaatst. Dit betekent dus dat toestemming of een omgevingsvergunning van de gemeente krijgen wel heel belangrijk is. Dit geldt bovendien niet alleen op de doorgaande weg. Ook op een parkeerplaats is dat vaak nodig. Let wel op, want parkeervakken worden wel in veel gemeenten uitgezonderd. Zolang het geen betaald parkeren, invalideplek of plek voor vergunningshouders is. Ook moet je erop letten dat je niet meerdere vakken inneemt. Het is wel aan te raden om dit altijd even bij je gemeente na te kijken. Er zijn namelijk per stad wel flink wat verschillen in de regels. Waar het gaat om het plaatsen van een afvalcontainer op weiland of landbouwgrond zijn de regels weer anders. Dit is vaak particulier bezit. Dit moet je dan dus wel goed met de eigenaar geregeld hebben. Is het van de gemeente? Dan is de vergunning vaak nodig.

container voor je huis plaatsen