Heeft jouw badkamer een schuin dak? Dan kan de inrichting wat uitdagingen met zich meebrengen. Als je slim omgaat met het schuine dak, heb je er helemaal geen last van en kun je op een handige manier gebruik maken van de ruimte die je hebt. 

Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden. Daarom geven we je in dit artikel enkele tips om op een efficiënte manier met de ruimte om te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een douchecabine met glasplaten op maat, een handige indeling of het plaatsen van een bad. 

Een douchecabine met glasplaten op maat

Niet iedereen weet dat je onder een schuin dak een mooie douchecabine kunt plaatsen. Met handige glasplaten op maat benut je de ruimte op een efficiënte en stijlvolle manier. Kijk hier bij GLAZZ voor mooie oplossingen. Op het deel van de douche waar je de meeste hoogte hebt, kan je de de douchekop plaatsen. Het schuine gedeelte gebruik je voor wat opslagruimte, voor het neerzetten van je douchespullen. 

Naast dat je zo op een handige manier gebruik maakt van de ruimte, ziet het glas er stijlvol uit. De chique look die de glaswanden geven is echt een toevoeging aan de badkamer. Ook zijn de glazen wanden makkelijk schoon te maken. Meerdere voordelen dus!

Handige indeling

Een douchecabine met schuine douchewand is een eerste voorbeeld van een handige indeling. Bij een badkamer met schuine wand is een slimme indeling essentieel. Kijk goed voor welke delen van de badkamer je weinig hoogte nodig hebt. Een toilet of een wandkast kan bijvoorbeeld goed onder een schuin dak worden geplaatst. Dat geldt ook voor een wastafel. 

Plaats een bad

Wat je daarnaast goed kunt doen bij een badkamer met een schuin dak, is het plaatsen van een bad. Een bad neemt qua hoogte weinig ruimte in en kan daarom in een qua hoogte lage ruimte worden geplaatst. Zo benut je alsnog een deel van je badkamer. Heb je ramen in je schuine dak? Dan kan je vanuit het bad zelfs heerlijk naar buiten kijken. Een goede optie dus!