Zowel binnen- als buitendeuren zijn belangrijk in huis. Deuren in huis zijn voor een belangrijk deel medebepalend voor de sfeer. Zij zijn een belangrijk onderdeel wanneer we naar de inrichting van de woning kijken. Deuren worden echter vaak onderschat, maar om het geheel compleet te maken, moet je dat zeker niet doen. Je moet bij een verandering van stijl in de woning ook de binnendeuren in het pakket meenemen.

Type deur

Op de eerste plaats zou je kunnen kijken of je een stompe- of een opdekdeur online wilt bestellen. Wanneer je dat weet en je wilt de deuren online bestellen, moet je goed kijken wat voor een soort deur je wilt hebben. De stijl, het materiaal en de kleur bepalen de uitstraling van het geheel. Wanneer je een deur bestelt zal je daar ook het hang en sluitwerk op aan moeten passen. Voordat je naar de stijl gaat kijken, moet je de beslissing genomen hebben of het een stompe of een opdek deur moet zijn.

Stompe deur
Wanneer je gebruik maakt van een stompe deur zal je tussen de deur en het kozijn altijd een naad blijven zien. Dat is niet mooi afgewerkt. De deur valt in het kozijn. De deur moet worden afgehangen door een vakman. Zou je de deur zelf gaan plaatsen dan loop je het risico dat hij binnen een zeer korte tijd gaat afhangen en dus klemmen. Die ellende moet je voorkomen. Dat plaatsen van een stompe deur moet je dus niet zelf doen, maar aan de vakman overlaten.

Opdekdeur
Deze deur valt over het kozijn. Dat is veel mooier omdat je geen naad ziet. Een belangrijk ander voordeel is dat je zo’n deur gemakkelijk zelf kunt hangen.

Inrichting

Voordat je een deur online bestelt, moet je precies aan kunnen geven wat je wilt hebben.

Moderne inrichting
Bij een moderne inrichting zou je een vlakke deur kunnen nemen. Op de deur zitten geen bewerkingen. Voor een huis met een moderne inrichting is het ook mogelijk om een deur te nemen die helemaal van glas is. Er zijn ook deuren met meerdere kleine raampjes. Ook het hang en sluitwerk moet hierbij in overeenstemming zijn.

Klassiek inrichting
Voor woningen die een klassieke stijl hebben moet je voor de inrichting zeker geen witte deuren gebruiken. Hiervoor zou je een deur kunnen gebruiken die van licht of donker eiken is vervaardigd. Een huiskamer met veel eiken geeft vaak een warme uitstraling. Het moet wel in het geheel passen.

Handgrepen

De handgrepen kun je ook online bestellen. Ze moeten overeenstemmen met de deuren. Wanneer je een glanzend witte deur bestelt, moet je daarvoor geen handgreep bestellen die van licht of donker eiken is gemaakt. Zelfs de scharnieren moeten bij een deur overeenkomen met de inrichting. Wanneer je niet precies weet wat je het beste kunt nemen, kun je een binnenhuisarchitect het geheel laten beoordelen. Er zijn daar wel kosten aan verbonden, maar je weet zeker dat alles op elkaar afgestemd zal worden. Daarna kun je de deuren,hang en sluitwerk online bestellen.

Bron: Woonenleven.nl