De verbouwing van je huis is een mooi moment om ook de trap eens goed aan te pakken. De trap is namelijk een groot onderdeel van het huis. Je loopt er elke dag meerdere malen op en de trap is goed zichtbaar. Het is dus fijn als de trap er mooi uitziet en comfortabel loopt. Je wilt je tenslotte niet ergeren aan je eigen trap. Een mooie en comfortabele trap die binnen elk interieur past is een trap van vurenhout. Deze trap kent veel voordelen.

De trap die binnen elk interieur past

Vurenhout is een hele zachte houtsoort. Het is namelijk gemaakt van naaldhout. Doordat het hout zo zacht is, is het heel makkelijk om dit te bewerken. Je kunt het daardoor aan elk interieur aanpassen. Je kunt de trap verven of lakken, maar ook het bekleden van de trap is erg makkelijk. Het uiterlijk van de trap kan hierdoor helemaal naar je eigen smaak worden aangepast. Het bekleden van de trap zorgt er tevens voor dat deze minder kwetsbaar is en hierdoor zal de trap langer mee gaan.

Fijn voor de portemonnee

Een andere reden dat vurenhouten trappen erg populair zijn is omdat het een voordelige trap is. De prijs is een stuk lager dan andere trappen. Dit komt doordat vurenhout minder bewerkelijk is. Hierdoor kan de trap sneller gemaakt worden dan andere trappen. Ook wordt de trap op een andere manier afgewerkt dan andere trappen wat de prijs laag houdt. Een trap van vurenhout is hierdoor zeker een goede keuze als je niet zo’n groot budget hebt.

Niets is perfect

Uiteraard heeft een trap van vurenhout ook nadelen. De trap is namelijk een stuk minder slijtvast dan bijvoorbeeld hardhout. Hierdoor zul je snel zien dat er gebruikssporen ontstaan. Je kunt dit uiteraard wel verbeteren door de trap goed af te werken, de trap te bekleden en de trap goed te onderhouden. Ook dan zul je echter kwaliteitsverschil merken. Als je kiest voor een trap van vurenhout moet je er dus wel rekening mee houden dat je de bekleding van de trap eerder zal moeten vervangen dan bij andere trappen.