Het is niet onwaarschijnlijk dat je van vrienden heb gehoord hoe erg hun verbouwing uit de hand is gelopen. Iets wat jij jezelf natuurlijk zeker niet wil laten overkomen. Toch schrikken veel mensen ervan en denken ze wel twee keer na voordat ze een verbouwing aangaan. Om te voorkomen dat jij ook straks spijt hebt van je verbouwing, hebben wij onderstaand tips voor je.

Bepaal je budget

Misschien is dit wel de belangrijkste stap in het proces van verbouwen. Je moet van te voren goed weten wat je aan de verbouwing wil uitgeven en hierbij rekening houden met wat tegenvallers. Wanneer je werkt met financiering is het belangrijk op tijd te beginnen met een expert omdat deze financiering soms wel 6 tot 8 weken in beslag kan nemen. Het gebeurd vaak genoeg dat je simpelweg een “nee” krijgt van de bank, vervelend als je al kosten hebt gemaakt.

Zelf of een aannemer?

Je staat natuurlijk ook voor de keuze of je zelf gaat verbouwen of een aannemer inhuurt. Wanneer je besluit een aannemer in te huren is het altijd verstandig meerdere aannemers te vragen, dit zorgt ervoor dat je alle prijzen kan vergelijken en eventueel nog kan onderhandelen. Daarnaast is het belangrijk altijd alles op papier te zetten. Zorg voor duidelijke afspraken in een contract zodat er niet achteraf nog problemen komen.

Besluit je de verbouwing toch zelf te doen. Overweeg dan goed of je de middelen wel hebt om de verbouwing te voltooien. Het kan meer werk zijn dan dat je van te voren eigenlijk inziet. Het zou zonde zijn als je achteraf toch nog een aannemer moet inschakelen. Daarnaast adviseren wij altijd een busje te huren, ga niet alles met moeite vervoeren in je eigen auto met risico op hoge schades.

Plannen

Zorg van te voren dat je alles gepland hebt, je moet van te voren goed vast hebben staan wat je wilt verbouwen. En bedenk hierbij ook altijd wat de gevolgen van je verbouwing zullen zijn. Kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je zonder water komt te zitten, zonder elektra of gas? Of wordt je badkamer verbouwt en kun je 2 weken niet douchen. Allemaal dingen die je van te voren moet inplannen.