Denk je dat je verwarmingsproblemen hebt? Voordat je van alles probeert, aanpast of uitzoekt is het belangrijk om eerst een aantal basiszaken te controleren. Het zijn misschien open deuren die wij intrappen, maar menig mens is met onderstaande tips geholpen van het verwarmingsprobleem. Wat uiteindelijk geen probleem was. Voordat je zelf gaat klussen of een monteur inschakelt is het belangrijk om onderstaande punten te checken.

Staat de CV ketel aan

Natuurlijk is het verstandig om bij problemen eerst te kijken of de CV-ketel aan staat en of de thermostaat informatie aangeeft. Mocht dat niet het geval zijn, dan is de kans groot op problemen met de CV ketel. Controleer ook of de knoppen op de radiatoren wel goed open staan. Natuurlijk is dat vaak het geval, maar als je kinderen hebt kan het zijn dat zij er aan gedraaid hebben.

Controleer de thermostaat

Er zijn talloze soorten thermostaten, hierover kunnen wij dus geen gedetailleerde informatie geven. Echter is het controleren van de thermostaat altijd verstandig. Wat geeft de thermostaat aan? Allereerst kijk je natuurlijk of er wel een temperatuur ingesteld is. Ook geven de meeste thermostaten het opwarmen van de ketel aan. Voordat je aan problemen met de CV denkt is het dus belangrijk om even op de thermostaat te kijken.

Wat geeft de CV-ketel aan?

De meeste CV-ketels beschikken over een display waar informatie en storingen aan gegeven worden. Controleer dus altijd wat er staat op de display. Vaak worden storingen aangegeven met codes die je vervolgens in de handleiding of op internet kan terug vinden. Kan je deze niet vinden? Bel dan naar de klantenservice van het merk of vraag om hulp bij een monteur.

Resetten

Het resetten van je CV-ketel is een manier om alles even opnieuw op te laten starten. Kleine storingen kunnen hierdoor nog wel eens opgelost worden. Reset bij problemen daarom altijd even de CV-ketel en wellicht werkt alles weer als tevoren.

Monteur of zelf doen?

Wanneer je beschikt over de juiste kennis en gereedschappen kan je zelf aan de slag met de storing of een ander probleem. Echter moet je dan wel weten waar je mee bezig bent, anders kan het zijn dat het probleem alleen maar groter worden. Wij adviseren om altijd een monteur in te schakelen bij CV werkzaamheden.