Is het tijd om je woning te verbouwen? Neem dan ook even de tijd om je te verdiepen in de materialen die je gaat gebruiken. Wellicht kies je het liefst voor de meest goedkope materialen, maar dat betekent niet gelijk dat het ook een duurzame oplossing is. Er zijn bijvoorbeeld een aantal manieren waarop jij zelf isolatie aan kunt brengen in je woning. Op deze manier bespaar je op de energierekening, verdien je de investering na verloop van tijd weer terug en help je ook mee om het milieu te verbeteren.

Investeer in kunststof

Kies om te beginnen voor kunststof kozijnen en deuren voor je woning. Het is even een investering, maar kunststof is een zeer duurzaam materiaal. Het heeft isolerende eigenschappen en daarnaast ook nog eens een zeer lange levensduur. Kunststof kan tijdens de productie zonder problemen bewerkt worden. Op deze manier is het zelfs mogelijk om kunststof kozijnen te plaatsen met bijvoorbeeld een houten print. Zo geniet je van de voordelen van kunststof, tegelijkertijd hebben je kozijnen en deuren de warme uitstraling van hout.

Sfeer met ledverlichting

Gebruik je in je woning nog oude gloeilampen? Dan is het nu tijd om alles te vervangen door spaarlampen en  ledverlichting. Deze twee varianten hebben niet alleen veel meer branduren, ze verbruiken ook nog eens een stuk minder stroom. Door over te stappen op ledverlichting kan je uiteindelijk zo’n 60% besparen op je energierekening. Let er wel op dat je bij een spaarlamp altijd even moet wachten totdat deze volop licht geeft. Bij ledverlichting heb je gelijk volop verlichting te pakken.

Kies voor een groen dak

Zoek je nog naar een manier om je dak te isoleren en te bedekken? Kijk dan eens verder dan de dakpannen en ga op zoek naar informatie over een sedumdak. Dit is dakbedekking in de vorm van vetplantjes, die je dak beschermen én isoleren. De vetplantjes zijn verkrijgbaar in verschillende tinten en hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig. Een á twee keer per jaar onkruid verwijderen en eventueel een aantal plantjes vervangen is voldoende.