Wilt u energie besparen door de juiste verlichting te gebruiken? Kies dan voor led-verlichting. Wanneer u led-lampen gebruikt kunt als particulier al snel tussen de 15% en 20% op uw energierekening besparen. Bij bedrijven loopt dit soms zelfs op tot een nog veel grotere besparing op de energierekening.

 

LED werklampen, wat zijn de voordelen?

Een led werklamp heeft een langere levensduur wat dus scheelt in het vervangen van uw spots. Daarbij zijn de lampen energiezuinig en kunnen op dezelfde wijze worden geplaatst al dat u voorheen met uw traditionele spots deed (retrofit). Ook zijn de pots dimbaar, wat meer sfeer geeft dan die ouderwetse bouwlamp. De led werklamp kan voor een groot deel worden gerecycled en daardoor dus zeer milieuvriendelijk. Daarbij gaat een led lamp veel langer mee in het gebruik wat weer scheelt in de aanschaf van nieuwe lampen.

 

Investeren in led lampen

Led verlichting is over het algemeen duurder dan andere vormen van verlichting. Wanneer u voor led lampen kiest is het dan ook belangrijk om dit als een investering te zien. U kunt uw investering soms pas na enkele jaren terugverdienen. Vanaf dat moment pakken de voordelen van led verlichting zichtbaar uit en wilt u waarschijnlijk nooit meer anders. Vergeet trouwens ook niet:

  1. Led is eenvoudig dimbaar.
  2. Led bevat geen kwik of andere giftige stoffen.
  3. Led verlichting breekt minder snel.

 

Bent u overtuigd? Bestel dan uw eerste led lamp of schakel een specialist in om led verlichting breder in te zetten.

Gebruik de juiste accessoires

Veel lampen kunnen niet op normale stroom maar werken op 12 volt. Door het aansluiten van speciale 12V transformatoren kan de stroom worden omgezet in 12V gelijkstroom. Door middel van een led dimmer kan de strip in lichtkracht worden gedimd. Het aansluiten van een strip lijkt moeilijk, maar dit valt eigenlijk reuze mee. Er zijn op internet goede handleidingen te vinden die u op weg helpen bij het aansluiten van bijvoorbeeld een 12V ledstrip.