Bij een verbouwing van je woning zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan een duidelijk plan voor de verbouwing, een goede taakverdeling voor de betrokken partijen, enzovoorts. Het is enigszins van de aard van de verbouwing afhankelijk, hoe chaotisch deze zal verlopen. Denk aan het verschil tussen het leggen van nieuwe leidingen alleen, of het renoveren van een complete badkamer. In het tweede geval zal naast een loodgieter ook een elektricien aanwezig zijn om hulp te bieden.

 

#1: vertragingen door een onduidelijke planning

Voor de start van een verbouwing in huis is het ontzettend belangrijk om voor een duidelijke planning te zorgen. Betrek alle betrokken partijen bij het opstellen van de planning, om er zeker van te zijn dat deze haalbaar is. Denk bijvoorbeeld aan een elektricien die klussen uit moet voeren, een loodgieter die bepaalde klussen toegewezen krijgt, enzovoorts. Vaak zijn de verschillende vakmannen van elkaar afhankelijk, waardoor vertraging op de loer ligt.

 

#2: onoverzichtelijke werkplaats bij een verbouwing

Ook herkenbaar voor veel bouwvakkers is een onoverzichtelijke bouwplaats tijdens de verbouwing. Niet alleen maakt dit de kans op ongelukken groter, ook zal het regelmatig voorkomen dat gereedschap niet meer te vinden is of dat onderdelen zoekraken. Iets wat je logischerwijs wilt voorkomen om vertragingen en onnodig hoge kosten tegen te gaan.

 

#3: schade aan bestaande leidingen in huis

Een derde situatie die regelmatig voorkomt bij verbouwingen, is schade aan bestaande netwerken in huis. Dit kan een elektranetwerk zijn, maar bijvoorbeeld ook het netwerk van leidingen. Het is zodoende sterk aan te raden om altijd met een leidingzoeker te werken. Dit handige apparaatje geeft een goede indicatie van de plekken waarlangs de leidingen lopen.

 

Tip: schakel een 24-uursloodgieter in, als je per ongeluk een leiding geraakt hebt. Op deze manier voorkom je een ernstige waterschade aan je woning! Ga naar de website van een loodgietersbedrijf in de buurt, om hier meer over te lezen.