Het zomerseizoen komt er weer aan, dus het weer tijd om de barbecue uit zijn verpakking te halen. Jij als barbecue freak kan natuurlijk niet wachten om hem weer voor de eerste keer aan te steken en een gezellig avondje met vrienden en vriendinnen een vleesje te grillen. Maar is vlees bakken op een barbecue wel genoeg om de echte zomerse ambiance te kweken? Je wilt je gasten natuurlijk een onvergetelijke avond geven die ze nooit meer vergeten. Jij bent de barbecue koning en zij zullen het weten! Daarom hebben wij 3 tips voor jou opgesteld, waarmee jij een onvergetelijk avond kunt houden.

Tips voor een top barbecue avond

Ben je de koning van de barbecue maar mist jou avond vaak net de extraatje. Wij zetten 3 tips op een rij waardoor je op de barbecue avond de puntjes op de i zet. Je gasten zullen verbluft zijn van jouw kunsten

1.      Dek de tafel netjes

Een zeer onderschatten manier van presenteren is het opmaken van een tafel. Mannen hebben de neiging om alles vaak puur functioneel te zien. Vrouwen daarin tegen vinden sfeer heel belangrijk. Dus gooi niet een paar plastic borden en messen op tafel en laat iedereen het zelf uitzoeken. Maar zet borden klaar voor je gasten met echt bestek. Steek een kaarsje aan en zet een bloemetje op tafel. Ben je een echte strever, vouw dan een servet in een mooie vorm en zet deze op de borden. Jouw avond als gastheer kan niet meer stuk.

2.      Schenk een zelf gebrouwen bier

Bij een barbecue hoort bier, daar hoeven we niet lang of kort over te doen. Uiteraard is het makkelijk om een kratje pils uit de supermarkt te halen en dit te serveren. Maar hoe leuk is het om een zelf gebrouwen bier te serveren. Je kunt dan al nadenken over de food paring en welke bier lekker smaakt bij welk stuk vlees. Met een bierbrouw pakket is het zeer gemakkelijk om je eigen bier te brouwen. Je hebt alleen een paar keukenmaterialen nodig en binnen 4 uur heb jij het bier gebrouwen. Houdt wel rekening dat het bierbrouw proces ongeveer 1 maand duurt, dus brouw het bier wel op tijd.

3.      Maak je eigen sausjes

We blijven in het goed voorbereiden van je barbecue dag, want ook voor deze tip moet je van te voren aan de slag. Er zijn genoeg lekkere sausje beschikbaar in de supermarkt maar het maken van je eigen sausjes is veel lekkerder! Zo kun je een smoked bourbon saus maken die heerlijk smaakt bij pulled pork. Of je maakt een rode wijn saus wat prachtig combineert bij een mals stukje beef.