Jaarlijks moeten er verschillende werkzaamheden aan het dak van je woning worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van kapotte dakpannen, het uitvoeren van onderhoud aan een bitumen dakbedekking, enzovoorts. Dergelijke dakwerkzaamheden kosten vaak veel tijd en moeite, als je deze zelf uitvoert. In dit artikel geven we je enkele tips om deze werkzaamheden op een efficiëntere wijze uit te voeren.

 

Tip 1: schakel de hulp van een dakdekker in

De meest logische tip om dakwerkzaamheden efficiënter te laten verlopen, is het inschakelen van een dakdekker. Een dakdekker beschikt doorgaans over de nodige ervaring en kennis, om verschillende soorten werkzaamheden op een snelle en efficiënte wijze uit te kunnen voeren. Lees verder op de website van een dakdekker in de buurt, welke werkzaamheden de dakdekker uitvoert.

 

Tip 2: maak gebruik van een heupband

Bij werkzaamheden aan het dak is een veilige manier van werken zeer belangrijk. Kies daarom altijd voor het gebruik van een heupband. Zo’n heupband klik je eenvoudig om je heup, waarna je hier verschillende soorten gereedschap aan vast kunt maken. Ideaal, want zo hoef je tijdens de weg omhoog nooit gereedschap vast te houden. Daarbij heb je het benodigde gereedschap altijd bij de hand, als je op het dak aan het werk gaat.

 

Tip 3: huur een ladder voor het verplaatsen van dakpannen

Wanneer je nieuwe dakpannen op je dak wilt gaan leggen, is het raadzaam om hier een ladder voor te huren. Zo’n lift is groot genoeg om in een keer tientallen dakpannen omhoog te vervoeren. Zo hoef je deze niet zelf omhoog te tillen, wat de veiligheid ten goede komt. Daarbij werkt dit veel sneller, dan wanneer iemand de dakpannen van beneden naar boven zou moeten tillen. Een ladderlift kun je bij verschillende bedrijven huren voor de duur van de werkzaamheden aan je dak.